bokskogshike

WILD-trekking
Upptäck Söderåsens mest avlägsna och vilda delar till fots. Tillsammans färdas vi utmed imponerande sprickdalar som bjuder på upplevelser av spänning, naturupptäckter och tystnad. Vi låter oss omslutas av landskapets skönhet när vi tar oss fram i stiglös terräng och håller sinnena öppna för intryck från omgivningen. Dagen erbjuder möjlighet både till avkoppling och fysisk utmaning då vandringen får betecknas som lite tuffare. 1-2 dagars aktivitet. Gruppstorlek: 4-12 deltagare. Område: Söderåsen. Pris: från 4000 sek exkl moms.


SILENT-hiking
Släpp taget om att vara ständigt upptagen och uppkopplad. Under denna vandring förflyttar vi oss i tystnad genom landskapet. Ibland stannar vi upp och får ett tänkvärt citat förmedlat till oss. Låt orden sjunka in under nästa etapp då tystnaden bjuder in till reflektion eller släpp dem för att istället fokusera på vad som kommer fram i stunden. Halvdag till 2-dagarspass. Gruppstorlek 4-12 deltagare. Område: Romeleåsen, Söderåsen, Österlen eller Frostavallen. Pris: från 3000 sek exkl moms.

BIVY-trekking
Markerade leder i all ära, ibland är det skönt att lämna vältrampade stråk bakom sig för att uppleva naturen riktigt nära. Under denna vandring färdas vi till fots genom bushen och försöker hålla oss utanför det etablerade stigsystemet. Vi stannar emellanåt upp och lyssnar på ljuden som stiger upp ur tystnaden, tränar oss på att ta oss fram ljudlöst genom landskapet och uppmärksammar spårtecken samt vilt- och fågelliv som dyker upp längs vägen. Vi slår nattläger och njuter av stjärnhimmel och kvällsmat innan vi kryper in i vårt enskilda bivytält för en god natts sömn. Att övernatta i ett bivy, dvs i ett enkelt och litet tält, mitt i skogen är en upplevelse. Du är skyddad från dåligt väder och insekter samtidigt som gränslinjen mellan dig och den omgivande naturen är tunn. Ca ett dygn. Gruppstorlek 2-4 deltagare. Område: Romeleåsen, Söderåsen eller Frostavallen. Pris: från 4000 sek exkl moms.